شروع برنامه نویسی

درود وقتتون بخیر
من طراحی سایت رو تازه شروع کردم حدودا ۳ ماه اما بیشتر میل دارم بعد از اینکه بیشتر با طراحی اشنا شدم برنامه نویسی رو شروع کنم اما نمیدونم از کجا اگر میشه راهنمایی کنید که من از کجا شروع کنم و به ترتیب چه برنامه نویسی هایی یادبگیرم و ترجیحا از کجا بهتره یادبگیرم و به نظرتون نیازی هست که برنامه نویسی های پایگاه و داده رو یاد بگیرم

اگر تازه طراحی سایت را شروع کرده‌اید و می‌خواهید وارد دنیای برنامه‌نویسی شوید، بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید:

1. یادگیری مبانی طراحی وب

ابتدا اطمینان حاصل کنید که به طور کامل با HTML و CSS آشنا شده‌اید. این دو مهارت، پایه‌های اصلی طراحی وب هستند. پس از آن، به یادگیری JavaScript بپردازید، زیرا این زبان به شما کمک می‌کند تا وب‌سایت‌های داینامیک و تعاملی بسازید.

منابع پیشنهادی:

2. فریمورک‌ها و کتابخانه‌ها

پس از مسلط شدن به JavaScript، یادگیری یکی از فریمورک‌ها یا کتابخانه‌های محبوب مانند React.js یا Vue.js توصیه می‌شود. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا پروژه‌های مدرن و پیچیده‌تری را طراحی کنید.

3. یادگیری برنامه‌نویسی سمت سرور (Back-End)

بعد از تسلط بر طراحی فرانت‌اند، بهتر است وارد برنامه‌نویسی سمت سرور شوید. گزینه‌های مناسب:

• Node.js (با زبان JavaScript)
  • Python (فریمورک‌های Django و Flask)
  • PHP (در صورت علاقه به سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس)

4. پایگاه داده‌ها (Databases)

برای ساخت اپلیکیشن‌های پویا، نیاز به مدیریت داده‌ها دارید. یادگیری SQL و MySQL یا PostgreSQL بسیار مهم است. همچنین در پروژه‌های جدیدتر از پایگاه‌های داده NoSQL مانند MongoDB استفاده می‌شود که مخصوصاً برای برنامه‌هایی که با Node.js توسعه می‌یابند، مناسب است.

5. ابزارهای مدیریت پروژه و نسخه‌بندی

کار با ابزارهایی مثل Git و GitHub برای مدیریت کدها و همکاری با دیگران ضروری است. یادگیری اصول DevOps نیز می‌تواند به بهبود مهارت‌های شما کمک کند.

6. منابع آموزشی پیشنهادی

7. تمرین با پروژه‌های عملی

بهترین روش برای تسلط بر مفاهیم، انجام پروژه‌های عملی است. سعی کنید پروژه‌های کوچک مانند طراحی یک وبلاگ شخصی، صفحه فروشگاهی و غیره را اجرا کنید.

خلاصه مسیر پیشنهادی:

1. HTML، CSS و JavaScript را یاد بگیرید.
  2. کار با فریمورک‌های React یا Vue.js را آغاز کنید.
  3. وارد حوزه Back-End با Node.js یا Python شوید.
  4. پایگاه داده‌های SQL و NoSQL را یاد بگیرید.
  5. با Git و GitHub کار کنید.
  6. تمرین و ساخت پروژه‌های عملی.

با این مسیر، می‌توانید گام‌به‌گام به یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای تبدیل شوید. موفق باشید