سلام بر دوستان عزیزم،
خیلی ممنون از @mohammad بابت طرح سوال و تشکر از @mohammadh و @Angel بابت اشتراک تجربیاتشون.
اگر خاطرتون باشه، ماهها پیش تجربیاتمون رو تا حدودی در زمانیکه مشکل SSL برای دامنه های ملی در کلودفلیر داشتیم، در تاپیکهای جداگانه مطرح کردیم.
نظر نهایی من:
به نظره من، اگر از هاست ایران استفاده میکنید، در صورتیکه مایل به استفاده از CDN هستید که پیشنهاد من هم استفاده از CDN هست، نمونه های داخلی اون در پلن های پرمیوم انتخاب بهتری هستند. به دلیل دسترسی سریعتر (Ping و TTFB پایین) که علت اون وجود شبکه های CDN در شهرهای مختلف هست که کاربر رو برای لود محتوا به نزدیک ترین شهر متصل میکنه.
دلیل فنی هم این هست که استفاده از CDN خارجی برای هاست داخل، مخصوصا زمانیکه جامعه بازدیدکنندگان در ایران هستند، مثل چرخاندن لقمه از پشت گردن و قراردادنش در دهانه.
زماینکه کاربر میتونه مستقیم به Origin Server متصل بشه، بردنش به خارج از مرزها برای بارگذاری، انتخاب مناسبی نیست که این اتفاق با CDN خارجی برای هاست ایران میفته، اما CDN داخلی محل بارگزاری رو به کاربر نزدیکتر میکنه.
اما در صورتیکه هاست خارج دارید مثلا آلمان، استفاده از CDN های خارجی، مخصوصا Cloudflare، خیلی کارگشاست.
به این دلیل که اگر به طور مثال دیتاسنتر آلمان هست، به جای اتصال مستقیم به آلمان، از عراق و یا عمان لود میشید، بر اساس نقشه شبکه های Cloudflare:
که در این تصویر، شبکه کلودفلیر در خاورمیانه رو میبینید:
موفق باشید.